Umanism Secular

"Nu susţin doar că religiile sunt variante ale aceluiaşi neadevăr, ci şi că influenţa bisericilor, precum şi efectele credinţei religioase, sunt fără îndoială nocive" – Christopher Hitchens

Neil Armstrong, 1930-2012


Dacă a existat vreodată un om al cărui nume și a cărui față au devenit sinonime cu explorarea spațiului cu echipaje umane, acesta este fără îndoială Neil Armstrong. În calitate de comandant al misiunii Apollo 11, Armstrong a intrat în istorie ca fiind prima persoană care a pășit vreodată pe un alt obiect ceresc, Luna. Cuvintele sale celebre au făcut înconjurul lumii: „Un pas mic pentru (un) om, un salt uriaş pentru omenire”. Omul ai cărui pași au dus specia noastră pe lună a încetat din viată aseară.

Pe 5 august 2012 Neil Armstrong a împlinit 82 de ani, în timp ce Mars Science Laboratory atingea suprafața planetei Marte. Două zile mai târziu, Armstrong a suferit o intervenție chirurgicală de bypass la nivelul inimii după patru blocaje ale arterelor coronare și arăta semne de îmbunătățire. Pe mulți ne-a luat prin surprindere să aflăm că din cauza unor complicații ale operației, Neil Armstrong nu se mai află printre noi. Doar 12 oameni au pășit vreodată pe o altă lume și acum au mai rămas doar 8. Sper să nu lăsăm niciodată acel număr să ajunga la 0.


https://www.youtube.com/watch?v=jFKUq-L590s

Neil Armstrong ne-a demonstrat că putem face lucruri remarcabile dacă vrem. A devenit emblema zborurilor spațiale americane, evidențiind în același timp faptul că acestea necesita un efort uman deosebit.

„Consider că mergem pe Lună, pentru că este în natura umană să facem față provocărilor. Prin însăși esența noastra interioară, suntem înclinați să realizăm aceste lucruri, la fel cum somonul înoată în amonte.” – Neil Armstrong

În prezent, în plina eră a explorărilor spațiale, atât de către guverne cât și de către companii private, e greu să ne imaginăm o lume în care Neil Armstrong nu a existat niciodată. Deși mii de oameni au contribuit la succesul aselenizării, a fost Armstrong cel care a atins primul solul lunar. Data viitoare când priviți Luna, gândiți-vă la toate lucrurile uimitoare care s-au realizat datorita voinței lui Neil de a explora o lume care nu ne aparține. Avem multe pentru care să-i fim recunoscători și încă multe de făcut în această direcție, a cărui pionier a fost Neil Armstrong.

Advertisements

4 responses to “Neil Armstrong, 1930-2012

 1. cristi 2012-08-27 at 17:54

  nu s convins 100% ca au “pasit” pe Luna, daca analizam si opiniile scepticilor. ia vezi ce scrie aici;
  http://www.geschichteinchronologie.ch/atmosphaerenfahrt/22_moon-fotos-without-moon-photografer-foto-compositions-ENGL.html

  • Umanism Secular 2012-08-28 at 16:05

   Dat fiind contextul global al aselenizării, reprezentat de cursa spațială cu Uniunea Sovietică, ar exista o mulțime de motive pe care oamenii le-ar putea folosi pentru a concluziona că aselenizarea a fost o înscenare: câștiguri politice, financiare, de reputație și așa mai departe. Demonstrarea falsității aselenizării printr-o fotografie făcută în studio ar fi ceva relativ simplu de făcut. Cu toate acestea, un astfel de scenariu pălește în fața realității. Obiecte aparținând oamenilor încă există pe lună și transmisii au fost recepționate de acolo, nu e nimic „contrafăcut” în asta. Dacă presupunem că există o conspirație, trebuie să știm ce implică ea. Dat fiind numărul mare de oameni a căror tăcere ar trebui cumpărată, efortul necesar pentru a-i păcali pe ruși, falsificarea bazelor terestre – rachete, lansări, centre de comandă, falsificarea minereurilor lunare precum și a fotografiilor și a filmelor de pe Lună, n-ar fi mai logic și mai simplu să se meargă pur și simplu pe Lună?

   Termenul de „teorie a conspirației” s-a referit inițial la o teorie conform căreia un eveniment sau un fenomen este rezultatul conspirației între anumite părți interesate; totuși începând cu mijlocul anilor 60, termenul este folosit deseori pentru a referi idei ridicole, eronate, paranoice, nefondate, bizare sau iraționale. Problema în acest caz constă în faptul că teorii ale conspirației raționale (ca de pildă cea conform căreia naziștii ar fi incendiat Reichstag-ul) se pierd în noianul de bizarerii conspiraționiste ridicole și iraționale de tipul Noii Ordini Mondiale sau al Aselenizării Contrafăcute. E o adevărată nebunie. Pe de altă parte cred că Oswald l-a omorât pe Kennedy, că James Earl Ray, Elvis și JFK sunt morți, că atentatul de la 11 septembrie nu a fost o înscenare a americanilor și că Clay l-a lovit pe Liston suficient de puternic încât să îl doboare.

   and during the flight “over the moon” any engine flame is missing. So, this is also a bad foto composition.

   Acesta este un citat de pe site-ul pe care presupun că ai vrut să îl vizitez. Mi-am luat popcorn și m-am amuzat copios.

   Consider că înțelegi limba engleză, așa ca îți recomand următoarele link-uri:
   non-faked moon landings un exemplu de răspuns la adresa site-urilor conspiraționiste cu titluri de genul „Aselenizarea – adevăr sau înscenare?” (dacă decizi să îl parcurgi, vei găsi la sfârșit o listă de site-uri critice față de argumentele TMLWF).
   Mythbusters Moon Landing Hoax – găsești restul episodului respectiv în secțiunea „related”.

 2. cristi 2012-08-28 at 19:22

  ..pe mine ma destinde citirea saiturilor “conspirationiste” .unele contin si un sambure de adevar( doar n-o sa negi ca exista diverse “cluburi” axate pe noua ordine mondiala?) nu-i “conspirationism” ,e pe fatza; baga o geana aici;
  http://www.bilderberg.org/skulbone.htm

 3. Umanism Secular 2012-08-29 at 20:29

  Ceea ce se afirmă fără dovezi, poate fi respins fără dovezi. Din câte observ, multe versiuni ale teoriei NWO sunt doar reinterpretări ale vechii teorii a conspirației privind grupul Illuminati (conform căreia o societate secretă lucrează din umbră pentru a obține supremația mondială sau pentru alte scopuri abjecte). Illuminati ar putea fi menționați în mod explicit în anumite versiuni ale teoriei, în timp ce altele fac referire la grupuri mai recente, ca de pildă Comisia Trilaterală și grupul Bilderberg (care, spre deosebire de Illuminati, chiar există).

  În mare parte datorită metodelor de lucru menite să asigure o confidențialitate strictă, grupul Bilderberg este adesea acuzat de conspirarații. Această viziune a fost împărtășită de ambele extreme ale spectrului politic, chiar dacă acestea nu au căzut de acord asupra a ceea ce grupul dorește să facă. Unii politicieni de stânga au acuzat grupul Bilderberg că ar conspira pentru a impune dominația capitalismului, în timp ce alții, din dreapta spațiului politic, au acuzat grupul de conspirații al caror scop ar fi acela de a impune un guvern mondial și o economie globală planificată.

  Gândirea Conspiraționistă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: