Umanism Secular

"Nu susţin doar că religiile sunt variante ale aceluiaşi neadevăr, ci şi că influenţa bisericilor, precum şi efectele credinţei religioase, sunt fără îndoială nocive" – Christopher Hitchens

Incendiul din clubul Colectiv și reacția fundamentaliștilor creștini


După cum obișnuiesc să procedeze în urma oricărei nenorociri, fundamentaliștii creștini încearcă să justifice prin prizma propriei religii incidentul din Clubul Colectiv, în urma căruia 27 de oameni au decedat, iar alte 184 de persoane au fost ranite, unele având șanse minime de supraviețuire.

ar fi greșit să rezumăm toate cauzele acestei tragedii la partea firească a lucrurilor -Vitalie Marian, Implicațiile spirituale ale tragediei de la Clubul “Colectiv” din București

Adepți ai supranaturalismului precum Marian Vitalie insinuează, fără a fi câtuși de puțin deranjați de lipsa oricărei urme de dovadă, că există un motiv pentru incendiul în urma căruia părinții au trebuit să cutreiere spitalele și morgile din București pentru a-și putea identifica copiii arși de vii, pe care organele de ancheta nu îl pot investiga.

După părerea mea, Goodbye Gravity este o formație din sataniști care, prin albumul lor muzical “Mantrele războiului” și, nemijlocit prin piesa “Ziua în care murim”, au atras mânia și blestemul lui Dumnezeu asupra tuturor celor care au venit la eveniment. -Vitalie Marian, Implicațiile spirituale ale tragediei de la Clubul “Colectiv” din București

Marian consideră că zeul în a cărui existență crede el, Yahweh, a omorât 27 de oameni într-o singură noapte și a nenorocit mulți alții pentru că l-a deranjat o formație cu lansarea unui album. Acesta este unul din motivele pentru care consider că religia este dezgustătoare.

Religia încearcă să facă din orice o chestiune referitoare la ea însăși. Mulți cred în existența unui dumnezeu odios, care ucide în masă oameni nevinovați pentru a le da altora o lecție sau ca să-i pedepsească pentru acțiunile lor. Trebuie să consideri că ești centrul universului. Totul a fost creat pentru mine, pentru a-mi testa caracterul. Aceste persoane mor doar pentru mine, ca eu să învăț cât de valoroasă este viața.

Să presupunem prin absurd că este 100% real ce zice acest individ și că dumnezeul creștin este real și a pedepsit formația și publicul pentru că nu i-au plăcut cântecele incluse pe noul album Goodbye to Gravity. Cât de odios este acest zeu? Ce fel de persoană consideră că este vina acelor oameni și nu a zeului criminal? Ar fi absolut oribil să te ucidă pentru versurile tale, dar să omoare alți oameni pentru credințele tale sau pentru lipsa lor, este pur și simplu sinistru.

În concluzie, consider că ceea ce s-a întîmplat noaptea trecută în clubul Colectiv din București a fost o judecată a lui Dumnezeu împotriva oamenilor care au ales să asculte de Satan. Este o dovadaă în plus ca diavolul nu este un personaj din poveste, cum cred unii, dar o forță reală a întunericului. -Vitalie Marian, Implicațiile spirituale ale tragediei de la Clubul “Colectiv” din București

Creștinii încearcă să exploateze tragedia pentru a-si promova religia, încercând să răspândească panica satanică. Nu este creștinismul înălțător? În loc să învățăm cum am fi putut evita această tragedie, învățam că zeul creștin pedepsește copii de 15 ani care ascultă de „forțele întunericului”. Creștinismul, o religie iubitoare…

Vezi și:
Moralitate Religioasă
Nimic nu este întâmplător
Blasfemie! Blasfe-ție! Blasfe-tuturor!
Biserica Ortodoxă și tradiționala panică satanică de Halloween
Cultura intolerantei: internetul, asaltat de cei care cred ca victimele tragediei din Club Colectiv au murit pentru ca celebrau sarbatoarea pagana Halloween. Sarbatoreau moartea si focul iadului si au primit sansa sa o faca in direct – postare a unui internaut

4 responses to “Incendiul din clubul Colectiv și reacția fundamentaliștilor creștini

 1. Anonymous 2015-10-31 at 23:09

  MESAJUL – Ziua in care renuntam la libertate e ziua in care vom muri – este promovat ca o “mantra a razboiului”. “Atunci vom intra incolonati in foc” (sic!). Prima impresie e OK, afirma un principiu logic (!!!dpdv al unui ateu!!!). Cine a citit Biblia insa, va recunoaste aici un mesaj SATANIST! Crestinii sunt oameni care se predau lui Dumnezeu, tocmai pt ca au inteles ca o persoana cu cat e mai libera si independenta cu atat face mai multe greseli. E o predare liber consimtita. Cine poate sti mai bine ca Dumnezeu ce e bine si ce e rau? Si atunci, de ce sa nu decida El pt mine?! Asta e conceptul crestin.

  Atentie! Libertatea poate fi usor inteleasa gresit. Exemplu: Charlie Hebdo. Un alt exemplu sunt postarile de pe acest site.Vad aici opinia autorului, pe care dpdv crestin o impartasesc. Vad insa majoritatea mesajelor care nu respecta opinia autorului, deci libertatea lui de exprimare si f multi critica violent. Ce spuneti de “mantra” asta: “libertatea mea intra in conflict cu libertatea ta, deci sa mergem la razboi unul impotriva altuia”!

  Din acest punct de vedere, textul integral al piesei exprima un mesaj care incita la violenta, total impotriva invataturilor crestine. Eu sunt crestin si vad cum Craciunul, care e sarbatoarea nasterii Domnului, e transformat in sarbatoarea de consum a lui mos craciun, iar halloweenul in celebrarea mortii. Daca cineva doreste sa celebreze moartea, sa moara pentru libertatea lui personala, e liber sa se incoloneze si sa intre in foc, asa cum spune textul piesei. O spun cu condescendenta pentru libertatea fiecarua de a alege.

  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe cei ce nu mai sunt cu noi, sa-i vindece pe cei raniti si sa-i mangaie pe cei apropiati!

  • Umanism Secular 2015-11-01 at 15:58

   Ai copiat comentariul fără modificări de pe prostia de site despre care scriam în postarea pe care o comentezi.

   În cea mai mare parte a comentariului vorbeșți despre versurile unei piese. Este irelevant mesajul acesteia, oricare ar fi acela. Sper că într-o zi, toți creștinii inocenți (sau mai bine zis creștinopații) să realizeze că un foc nu se aprinde și se stinge cu voia zeului creștin. Este o lume reală, cu pericole reale. Îngerii și demonii nu aprind și sting focuri în cluburi. Atacurile teoriste cu motivație religioasă nu sunt vina victimelor. Ni se spune într-una că religia, oricare ar fi imperfecțiunile sale, inspiră moralitate măcar. Pe fiecare latură, există dovezi concludente că de fapt contrariul este valabil și că credința îi face pe oameni mai răi, mai egoiști și probabil mai presus de toate, mai proști.

   Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe cei ce nu mai sunt cu noi, sa-i vindece pe cei raniti si sa-i mangaie pe cei apropiati!

   Tot ce faci este să adaugi insultă la prejudiciu. Dacă ar exista zeul creștin, ar trebui să ceară iertare pentru el însuși, pentru că a permis o asemenea tragedie! Pentru cei răniți există medici, pentru apropiați există consolare din partea altor oameni. Pentru vinovați există sala de judecată. Dumnezeu nu a ajutat niciodată pe nimeni, fiind prea preocupat să apară pe feliile de pâine. Dacă voia să-și arate puterea și mila, putea spre exemplu să facă mai multe uși, să stingă focul, însă fanii săi ne atenționează că lucrează „în căi misterioase”. Adică lasă în urmă zeci de morti, zeci de raniti, infirmități și cicatrici pe viață (fizice și psihice), ani de spitalizare șamd. Eu la un asemenea zeu nu mă pot închina. Un asemenea monstru nu mă reprezintă. Dacă acest dumnezeu ar exista, ar trebui judecat pentru crime împotriva umanității.

 2. cristi 2015-11-03 at 19:32

  parerea mea
  …daca ar exista “zeul crestin” si nu ar permite “raul” in lume tot s -ar gasi carcotasi care sa spuna ca am fi niste sclavi obedienti lipsiti de liberul arbitru..unu la mana si doi..cum stiinta se ocupa cu studiul materiei( chiar si subcuantice) ergo nici nu infirma nici nu confirma existenta “zeului” (care apropo..este bine definiti dpdv filosofic y din paradigma religiei/religiilor) tot o firma de “religie” as numi-o a “negativista” cu nimic mai prejos decat un “habotnic religios”

  • Umanism Secular 2015-11-05 at 14:03

   parerea mea

   Știința naște cunoaștere, însă opinia nutrește ignoranța.

   …daca ar exista “zeul crestin” si nu ar permite “raul” in lume tot s -ar gasi carcotasi care sa spuna ca am fi niste sclavi obedienti lipsiti de liberul arbitru..unu la mana

   Mai vorbim când vei trece de acel „dacă”. Până atunci e ca și cum ai spune „Dacă ar exista Zâna Măseluță nu știu ce ar spune sau n-ar spune unii sau alții”. Neinteresant.

   si doi..cum stiinta se ocupa cu studiul materiei( chiar si subcuantice) ergo nici nu infirma nici nu confirma existenta “zeului”

   Știința este studiul sistematic având roul de a construi și organiza cunoașterea sub forma explicațiilor testabile și a predicțiilor despre univers. Nu scrie în definiție, însă te asigur că știința nu se ocupă cu invalidarea operelor de ficțiune.

   Fizica este studiul materiei și nu se ocupă cu studiul a ceea ce numești tu „materie subcuantică”. Probabil ca te referi la cartea despre așa-zisa „chinetică subcuantică”, scrisă de Paul LaViolette. Întreaga metodologia a lui LaViolette este greșită sau foarte viciată. Pot să conchid că ideile sale sunt pseudoștiință în cel mai bun caz. Nu există dovezi sau validare matematică pentru ceea ce propune acest pseudofizician.

   Revenind la „părerea” ta, că știința nu poate infirma existența zeului, nici nu are sens să discutăm până când nu vei produce o definiție riguroasă a ceea ce numești tu „zeu”. Nu am întâlnit doi teiști cu aceeași definiție pentru dumnezeu.

   Dacă spui că există în afara granițelor realității, așa cum o putem percepe noi, ipoteza este viciată din cauza faptului că a fost declarată „imună testării”. Dacă ceva nu poate fi detectat, măsurat sau cuantificat în vreun fel, atunci în ce sens propui că așa ceva „există”?

   Părerea mea e că planeta noastră este utilizată drept colonie penală, azil de nebuni și groapă de gunoi de către o civilizație superioară, pentru a scăpa de indezirabili și nepotriviți. Nu pot demonstra așa ceva, însă nici tu nu poți invalida ce am zis.

   Nu putem, desigur, să-l invalidăm pe Dumnezeu, la fel cum nu-l putem invalida pe Thor, zânele, spiridușii și Monstrul Zburător de Spaghete. Pe de altă parte, știința invalidează nenumăratele pretenții religioase făcute de adepții multora sau mai bine zis tuturor zeilor a căror existență este pretinsă de oameni. Cel mai notabil exemplu este zeul avraamic.

   (care apropo..este bine definiti dpdv filosofic y din paradigma religiei/religiilor)

   Pe scurt, încercările religioase se rezumă la filosofarea pe anumite presupuneri favorite care nu sunt confirmate deloc.

   Pe lung, filosofia religiei diferă de filosofia religioasă pentru că vorbește despre religie ca un tot unitar, în loc de a discuta problemele unui anumit sistem de credință. Deși filosofia religiei a fost dominată de încercări de a demonstra existența unui dumnezeu, există de asemenea un număr de argumente care caută să invalideze teismul. Acestea variază de la argumente a priori, conform cărora conceptul Dumnezeu este unul incoerent logic, până la argumente a posteriori conform cărora lumea nu este așa cum ar fi fost dacă un dumnezeu ar exista.

   Argumente pentru ateism: prezumpția ateismului, problema răului, probleme cu omnipotența divină (incluzând paradoxul pietrei), probleme cu omnisciența divină, probleme cu justiția divină, probleme cu importalitatea, probleme cu păcatul originar, probleme cu rugăciunea petiționară, argumentul din autonomie, psihogeneza religiei și religie și memetică.

   Vezi și:
   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheist_philosophers

   tot o firma de “religie” as numi-o a “negativista” cu nimic mai prejos decat un “habotnic religios”

   Nu reiese din context la ce te referi. Ateismul? Umanismul secular? Dacă despre ele vorbești, înseamnă ca ești pe lângă și/sau rău intenționat.

   Vezi și:
   https://umanismsecular.wordpress.com/2011/12/03/ateismul-nu-este-religie/
   https://umanismsecular.wordpress.com/umanism-secular/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: