Umanism Secular

"Nu susţin doar că religiile sunt variante ale aceluiaşi neadevăr, ci şi că influenţa bisericilor, precum şi efectele credinţei religioase, sunt fără îndoială nocive" – Christopher Hitchens

Interzicerea căsătoriei între persoanele de același sex în Constituția României


România stabiliește data pentru referendumul împotriva căsătoriei între persoane de același sex.

Romania sets date for referendum to block gay marriage

Opoziția față de căsătoria între persoanele de același sex se bazează pe credințe conform cărora homosexualitatea este nenaturală și anormală, recunoașterea uniunilor de același sex va promova homosexualitea în societate și copiilor le va fi mai bine dacă sunt crescuți de cupluri formate din persoane de sex opus.

Astfel de convingeri sunt contrazise de știință, care arată că homosexualitatea este o sexualitate umană normală și naturală. Orientarea sexuală nu este o alegere, nu există dovezi solide care să indice spre influențarea orientării sexuale în copilărie, iar copiii cuplurilor formate din persoane de același sex se descurcă la fel de bine sau chiar mai bine decât cei ai cuplurilor formate din persoane de sex opus.

Fiecare adult ar trebui să fie liber să se casătorească cu partenerul (adult) pe care și-l alege și care își oferă consimțământul, iar societatea noastră ar trebui să demonstreze un respect de bază egal pentru toți membrii săi, oferindu-le același nivel de acces către instituția căsătoriei. A promova egalitatea căsătoriei înseamnă a respecta demnitatea umană inerentă tuturor oamenilor.

Vezi și:
Ce reprezintă căsătoria?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: