Umanism Secular

"Nu susţin doar că religiile sunt variante ale aceluiaşi neadevăr, ci şi că influenţa bisericilor, precum şi efectele credinţei religioase, sunt fără îndoială nocive" – Christopher Hitchens

Christopher Hitchens în conversație cu Stephen Fry


De peste patruzeci de ani, Christopher Hitchens a scris și a vorbit cu pasiune și angajament despre chestiuni pe care alții se tem să le abordeze. Viața lui a fost caracterizată de sfidare, inteligență și umilință. Acum viața îi este amenințată de cancer, dar devotamentul său pentru adevăr și curajul său extraordinar rămân intacte. În cadrul acestui eveniment special, prezentat de Intelligence², va apărea în conversație prin satelit din Washington D.C. cu Stephen Fry, care va fi prezent la Royal Festival Hall. Nu ratați această șansă de a-l auzi pe unul dintre marii intelectuali publici ai epocii noastre discutând politică, literatură și după cum spune el, “lucrurile care fac viața să merite apărată – inamici precum credința și falsa consolare”.

Actualizare 8.11.2011: Christopher Hitchens are pneumonie.

Vestea rea este că Hitchens are pneumonie. Vestea bună este că se află în curs de refacere, deși nu va putea să participe la conversația cu Stephen Fry. Vocea sa nu este încă suficient de puternică. Va fi probabil de acum într-o săptămână.

Lui Stephen i se vor alătura de ambele părți ale Atlanticului prieteni și colegi de-ai lui Hitch, printre care se numără Martin Amis și Christopher Buckley în New York și Richard Dawkins pe scena din Londra. Vor examina ideile sale precum și pe cele proprii despre ce ar putea să constituie o viață bună și o moarte bună, în raport cu întreaga carieră a lui Hitchens, cauzele dragi lui, controversele pe care s-a bucurat atât să le provoace și lucrurile care fac viața să merite apărarată.

“Dacă Hitchens n-ar fi existat, nu am fi fost capabili să-l inventăm.” – Ian McEwan

Intelligence² prezintă “Christopher Hitchens în conversație cu Stephen Fry”

Watch on Youtube

2 responses to “Christopher Hitchens în conversație cu Stephen Fry

  1. Pingback: Christopher Hitchens: un act imposibil de urmat « Umanism Secular

  2. Pingback: Ultimul partizan în viată și Biblia sa de oțel – cu Carmen Avram | Umanism Secular

Leave a comment